Adventurepark Waddenfun bestaat 1 jaar !

Archiefbericht

WEHE  – DEN HOORN – Dank jullie wel voor alle reacties voor ons 1-jarig jubileum!

Het was een speciale dag. Veel bezoekers en een mooi zonnetje. Op naar het 2e jaar, wij hebben er zin in !

Tweede pinksterdag laten wij weten elke ambassadeur het weekendje Huizingheem heeft gewonnen.

Het Waddenfun-team | www.waddenfun.nl

Lauwersland Online | Adventurepark Waddenfun

Reacties

Verder in het nieuws

Spectaculair weekend bij Adventurepark Waddenfun!

Gelderland Groningen

■ WEHE – DEN HOORN – Afgelopen zondag vond er bij Adventurepark Waddenfun een training plaats van Vos Outdoor uit Nijmegen.

De cayoneers kwamen uit heel Nederland. Van Vlissingen, Purmerend, Den Haag tot Dordrecht: iedereen kwam naar Wehe – den Hoorn!

Tijdens de zomermaanden biedt Vos Outdoor actieve vakanties in Frankrijk aan. Veiligheid boven alles! Daarom wordt er iedere maand getraind. Adventurepark Waddenfun biedt een ideale locatie om alles te oefenen.

Het trainingsfilmpjes geeft een mooi beeld weer. Volgend jaar zijn ze weer van de partij!

Vriendelijke groeten,
Het team van Adventurepark Waddenfun

Bezoek ons op Facebook, Twitter of op www.waddenfun.nl !

Lauwersland Online | Adventurepark Waddenfun

Reacties

Lenie ‘t Hart bindt zich aan Stichting DierenLot

Nederland

■ NEDERLAND – Lenie ‘t Hart heeft zich aan Stichting DierenLot verbonden als ambassadeur. Zij zal de komende tijd vaker te zien zijn om over het goede werk voor dieren in nood van DierenLot te vertellen.

Lenie ‘t Hart draagt DierenLot al veel langer een warm hart toe, maar dit was het moment om een meer officiële samenwerking aan te gaan met elkaar. Op haar website schrijft Lenie ‘t Hart: “De zeehond is op mijn weg gekomen, maar alle andere dieren red ik ook en ik ben dan ook heel blij dat DierenLot mij de kans geeft om ook voor die mensen en organisaties op te komen die net zo in elkaar zitten als ik en die voor het redden van dieren gaan. Want die organisaties hebben ondersteuning nodig: moreel maar ook financieel. Want veel dierenredders hebben het niet gemakkelijk. We vechten met elkaar voor elk dier in nood.”

Na Michaëlla Krajicek is Lenie ‘t Hart de tweede ambassadeur van Stichting DierenLot. Directeur Jan Krol: “we zijn er trots op dat we deze twee dames, met een heel groot hart voor dieren aan ons hebben kunnen binden. Zowel Lenie als Michaëlla hebben geen dubbele boodschap in hun ambassadeurschap voor DierenLot. Ze hoeven er zelf niet beter van te worden, maar doen het vanuit hun liefde voor dieren en de wil om iets goeds te doen voor dieren in nood. Dat maakt hen ambassadeurs waar wij trots op zijn.”

Stichting DierenLot komt op voor dieren in nood in Nederland. Dit doet DierenLot door het ondersteunen van lokale en regionale dierenhulpverleners met geld, hulpmiddelen zoals dierenambulances, kennis over opvang en verzorging van uiteenlopende dieren, maar ook het aanbieden van mogelijkheden om zelf fondsen te werven.

Reacties

Hennepkwekerij aangetroffen in Een

Drenthe

■ EEN – De politie heeft vorige week donderdag in een loods in Een een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor naar aanleiding van meldingen van stankoverlast.

In de loods werden zo’n 90 planten, ruim 300 stekjes en 12,5 kilo aan henneptoppen aangetroffen. De 48-jarige bewoner is aangehouden. Daarnaast is ook een 54-jarige man uit Norg, die aan het werk was in de kwekerij, aangehouden.

De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd.

De stroom werd illegaal afgetapt. Volgens de stroomleverancier betrof het een zeer gevaarlijke situatie waarbij gemakkelijk brand had kunnen ontstaan. De elektriciteit is afgesloten.

Reacties

Kind te water in Nijeveen blijkt misselijkmakende grap

Drenthe
Foto: © Politie.nl

■ NIJEVEEN – Aan het eind van de zondagmiddag belden mensen in paniek met alarmnummer 1-1-2 omdat er een kind in het water aan de Binnenweg zou drijven.

Meerdere hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse. Ook het duikteam van de brandweer was onderweg. Daar aangekomen bleken omstanders ‘het kind’ uit het water te hebben gehaald. Het bleek dat het niet om een kind ging, maar een houten figuur met kinderkleding aan. Omstanders zagen de kleding drijven en het ‘hoofd’ was niet te zien, dit lag onder water.

De politie wil graag weten wie verantwoordelijk is/zijn voor deze misselijkmakende grap. Omstanders zijn verschrikkelijk geschrokken en meerdere hulpdiensten zijn voor niets opgeroepen.

Misschien herkent u de kleding op de foto of weet u wie verantwoordelijk is/zijn voor deze ‘grap’. Bel dan met de politie via 0900 – 8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Reacties

Weer nieuw werk te zien bij Nou Nòg Mooier!

Groningen

■ WARFHUIZEN – “Alweer nieuw werk?” Dat wordt ons regelmatig gevraagd. We zorgen er dan ook altijd voor dat er steeds iets nieuws te zien (en te koop) is.

Momenteel is er een overzichtstentoonstelling met schilderijen van onder anderen Gerard van Haaster, Wil Pullen, Pjotr Rijpstra, Dick van Veen, Ronald Soeliman en Jenny Weegenaar-Possel. Er zijn sieraden van Doekla Steenhuis en Gineke Visser-Molenkamp. Er is keramiek van Rika Dijkstra, Greetje Hoving, Annemarie Maijers, Gineke Visser-Molenkamp, Lydia Molenwijk en Roelie Vegter. Daarnaast zijn er giclées van onder anderen Henk Helmantel, Erik van Ommen, Theo Onnes, Matthijs Röling en Dorry van de Winkel.

En nu hebben we het prachtige keramiek van Wim de Boer in de winkel. Het Reitdiepgebied, het Groninger land met zijn wierden, prielen, maren en dijken omzoomd door het Wad, het land van klei door de zee hier gebracht vormt de inspiratiebron voor zijn werk en zijn van grote invloed op het werk dat hij maakt. Zijn bijzondere collectie vazen, schalen en objecten vormen een eenheid met dit landschap.

Echt prachtig is bijvoorbeeld “De Ploegkluit”. Dick Soek, kok van de Piloersemaborg, maakt 10 recepten met producten van het Groninger land. Anniek de Boer zorgde voor de lay-out. De recepten werden gedrukt bij de Grafische industrie De Marne te Leens en Wim Gremmen heeft ze gebonden in een etuitje.
Meerdere ploegkluiten vormen samen een geploegd land. Mooi om te hebben of als bijzonder Gronings kado te geven.

Lauwersland Online | Weer nieuw werk te zien bij Nou Nòg Mooier!

Lauwersland Online | Weer nieuw werk te zien bij Nou Nòg Mooier!

Lauwersland Online | Weer nieuw werk te zien bij Nou Nòg Mooier!

Nou Nòg Mooier !
Baron van Asbeckweg 38 | 9963 PC | Warfhuizen
telefoon: 0595 – 572 424 | www.nounogmooier.nl

Open: woensdag t/m zaterdag 10:00 tot 18:00 uur of op afspraak.

Reacties

Fryslân krijgt na twee eeuwen weer universiteit

Fryslân

■ University Campus Fryslân wordt elfde faculteit RUG

■ FRYSLÂN – Universitair onderwijs komt terug in Fryslân. De University Campus Fryslân (UCF) wordt officieel de elfde faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Prof. dr. Jouke de Vries wordt per 1 mei 2015 benoemd als decaan van deze faculteit, die de naam University Groningen/Campus Fryslân krijgt.

Gedeputeerde van Fryslân Jannewietske de Vries en collegevoorzitter van de RUG prof. dr. Sibrand Poppema presenteerden hun plannen op vrijdag 23 januari in Leeuwarden. Poppema is blij met de samenwerking in Fryslân: ‘We willen onze positie als universiteit van het noorden versterken door gebruik te maken van de bestaande infrastructuur hier in de regio. Tegelijkertijd voorzien we met deze samenwerking het noorden van een stabiele en duurzame kennisinfrastructuur. We investeren in kennis en banen. Dat levert ons meer binding met de regio op, meer masterstudenten en onderzoek.’

Jannewietske de Vries: ‘Fryslân krijgt eindelijk weer een universiteit. Tweehonderd jaar na de sluiting van de universiteit van Franeker is dat heel goed nieuws voor de regio. Het is erg belangrijk dat hier op elk niveau gestudeerd kan worden. Van peuter tot promovendus moet iedereen zich in Fryslân thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen. Het is tegelijk een opwaardering van de provincie. We zijn een broedplaats van kennis en innovatie, een universiteit hoort daarbij.’

‘Universiteiten zijn steeds actiever in de regio,’ zegt Jouke de Vries. ‘Het is een geweldige kans om voor de RUG om de elfde faculteit in Leeuwarden op te bouwen. Het wordt een regionale universiteit van wereldklasse. De opleidingen zullen tot stand komen in overleg met het bedrijfsleven, overheden, hogescholen en kennisinstellingen.’

Masteropleidingen

De RUG wil aan de UCF masteropleidingen aanbieden, die belangrijk zijn voor Fryslân. In totaal gaat het om vijf tot tien nieuwe opleidingen, die enkele honderden studenten naar Leeuwarden trekken. Momenteel is er al een aantal masteropleidingen in Leeuwarden. Zo is de RUG verantwoordelijk voor de masteropleiding Multilingualism.

University College

Naast het realiseren van nieuwe masteropleidingen is een belangrijk speerpunt om in Leeuwarden een internationaal residentieel University College te realiseren. Het University College wordt een brede driejarige bacheloropleiding op het gebied van Politics, Philosopy, Psychology and Economics waarbij de studenten op de campus wonen en studeren. Het University College moet groeien naar een opleiding met zo’n 600 studenten.

University Campus Fryslân

UCF is in 2011 gestart en wordt gesteund door de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden . Het doel is om de in de regio actieve universiteiten, de Friese onderwijs- en onderzoeksinstellingen, de cultureel-maatschappelijke organisaties en de bedrijven met elkaar te verbinden. Zo wordt de kennisinfrastructuur en –economie versterkt en de positie van Leeuwarden als kennis- en studentenstad uitgebouwd. De themagebieden zijn water, energie, life sciences, toerisme, meertaligheid, life sciences, duurzame samenleving,techniek en governance

Prof. dr. Jouke de Vries

Jouke de Vries (1960) studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in het vak bestuurskunde. Hij promoveerde in 1989 op het proefschrift Grondpolitiek en kabinetscrises. De Vries werd in 1999 benoemd tot hoogleraar bestuurskunde en wetenschappelijk directeur van de Haagse Vestiging van de Universiteit Leiden. In 15 jaar tijd heeft hij de Haagse Vestiging ontwikkeld tot de faculteit Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. De Campus Den Haag kent drie belangrijke undergraduate programma’s: public administration, international studies en een breed liberal arts and sciences programma. Daarnaast ontwikkelde hij een graduate school met diverse masteropleidingen en een phd-school. De Vries is de founding father van het Leiden University College The Hague en was medeoprichter van het Institute of Global Justice.

© Provincie Fryslân

Reacties

Fietsdief op heterdaad aangehouden in Heerenveen

Fryslân

■ HEERENVEEN – In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in een steeg vlakbij de Commandeurstraat in Heerenveen een 25-jarige fietsdief uit die plaats op heterdaad aangehouden.

Agenten kregen een melding dat er een fiets gestolen was en dat de dief op de fiets wegreed in de richting van de Badweg. Vanaf daar zou hij richting het Breedpad rijden. Agenten troffen de 25-jarige even later aan op de gestolen fiets in een steeg vlakbij de Commandeurstraat.

De verdachte had een betonschaar bij zich, een flesje GHB en speed. De fietsendief werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hij bekende diefstal te hebben gepleegd. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

De politie maakt proces-verbaal op.

Reacties

De Marne: Aardbevingsschade en WOZ-waarde

Groningen

■ DE MARNE – Jaarlijks taxeert de gemeente De Marne uw pand. Deze waarde staat bekend als de WOZ-waarde. Op basis van de WOZ-waarde bepalen de gemeente, het waterschap en de Belastingdienst de belasting die u moet betalen. Door de gasboringen van de NAM zijn ook in de gemeente De Marne schades ontstaan aan woningen en ander onroerend goed. Deze schades beïnvloeden de waarde van deze panden. De gemeente De Marne wil de WOZ-waarde correct vaststellen. Daarom zijn bijna alle eigenaren van woningen en ander onroerend goed schriftelijk uitgenodigd om een digitale voormelding van aardbevingsschade te doen.

De termijn voor het digitaal voormelden van aardbevingsschade is inmiddels verlopen.

Heeft u aardbevingsschade?

Als u geen gebruik heeft gemaakt van het digitaal voormelden van de aardbevingsschade, kunt u na ontvangst van de WOZ-beschikking (eind februari 2015) alsnog bij de gemeente aangeven dat u schade heeft. U kunt hiervoor contact opnemen met het taakveld belastingen via 0595 – 575 500. De WOZ-waarde zal dan opnieuw beoordeeld worden. U komt in aanmerking voor vermindering van de WOZ-waarde, indien de schade nog niet is verholpen en u een schaderapport van de NAM of Centrum Veilig Wonen (CVW) heeft.

Heeft u uw schade wel gemeld bij de NAM of Centrum Veilig Wonen maar heeft u nog geen schaderapport? Neemt u dan contact op met het taakveld belastingen zodra u het rapport heeft ontvangen en u akkoord bent met het schadebedrag.

Heeft u uw schade nog niet gemeld, dan kunt u dat alsnog doen bij Centrum Veilig Wonen. Dit kan telefonisch via 0800 – 289 6636, via het online schadeformulier en persoonlijk in het bewonerscontactcentrum. Alle contactmogelijkheden en het online schadeformulier vindt u op www.centrumveiligwonen.nl.

© Gemeente De Marne

Reacties

Uitgesloten: Nieuwe televisieserie over vooroordelen en discriminatie

Nederland

■ Uitzending: zondag 22 februari, 1, 8 en 15 maart 2015 om 16:25 uur, NPO 2
■ Website: www.ntr.nl/uitgesloten (binnenkort actief)

■ NEDERLAND – De NTR komt vanaf zondag 22 februari met een nieuwe vierdelige televisieserie: Uitgesloten. Hierin zoekt Anousha Nzume Nederlanders op die te maken hebben met vooroordelen en discriminatie. Zij onderzoekt waar vooroordelen vandaan komen en vraagt politici, werkgevers, verzekeringsmaatschappijen om uitleg en verantwoording.

Discriminatie

Discriminatie is in Nederland bij wet verboden. Maar de praktijk is weerbarstig. Discriminatie is niet altijd aantoonbaar, het gaat vaak om een grijs gebied van vooroordelen en ongelijke behandeling. Onbewuste voorkeuren heeft ieder mens. Ernstiger is het als instanties en werkgevers door vooroordelen mensen uitsluiten van werk, of medische behandelingen niet vergoeden.

Anousha Nzume: “Discriminatie is verboden en toch blijkt uit onderzoeken dat het nog steeds voorkomt. In deze serie pluizen we de verhalen van een aantal mensen helemaal uit en kijken we waar we uitkomen. De Tweede Kamer? De werkgever?”
Wetenschappers Jacco van Sterkenburg en Daniël Wigboldus laten zien hoe mensen op onbewust niveau oordelen en mensen indelen volgens stereotypen: donkere mensen zijn crimineel, zwarte sporters zijn fysiek sterk, maar ongeschikt als coach.

Voetbal

Bij een bekerwedstrijd van Fortuna Sittard tegen amateurclub ASV De Dijk in september 2014 kreeg Fortuna-spits Seku Conneh (19) apengeluiden te horen. Racisme of baldadig gedrag? En waarom lukt het assistent-coach van Telstar Alami Ahannach (46) niet om op te klimmen tot hoofdtrainer? Spelen huidskleur en afkomst een rol in hoe we sporters en coaches zien? Bert van Oostveen, directeur Betaald Voetbal, vertelt wat de KNVB doet aan racisme en discriminatie.

Solliciteren

Als de eerste indruk telt, ligt discriminatie op de loer. Michael Dotse (44) komt uit Ghana en haalde in Nederland diploma’s als verpleegkundige. Als zzp’er was hij niet welkom bij een thuiszorgorganisatie vanwege zijn donkere huidskleur. Elly Visser (59) is een top-secretaresse met een indrukwekkend arbeidsverleden, onder meer bij Unilever. Zij zit al een jaar thuis omdat een CV met haar geboortedatum niet serieus wordt genomen.

Obesitas

Marjet van Amelsfoort (47) en Nathalie Jansen (35) hebben van alles gedaan om af te vallen, maar zijn nog steeds te zwaar. Regelmatig krijgen zij op straat ongevraagd commentaar. Zij voelen zich benadeeld door verzekeringsmaatschappijen die behandelingen niet vergoeden of een hoger eigen risico vragen bij mensen met obesitas. Is dat terecht?

Schooladvies

Dit jaar wordt bij het schooladvies voor de middelbare school het oordeel van de leerkracht leidend. De cito-score is niet langer bepalend. Hoe pakt dit uit voor leerlingen met een niet-Nederlandse achtergrond? Anousha Nzume spreekt ouders en kinderen die een te laag schooladvies kregen. Wat bepaalt het oordeel van de leraar?

Regie: Patricia Cronie.

© NTR

Reacties

Leerlingen basisscholen Kollumerland c.a. ruiken aan democratie

Fryslân

■ KOLLUMERLAND C.A. – Op 5, 6, 9 en 10 februari 2015 spelen acht basisscholen uit Kollumerland c.a. het spel Democracity in het gemeentehuis. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren wat democratie is en wat de democratische samenleving inhoudt. Door middel van het spel doen de kinderen kennis op van de Nederlandse staatsinrichting, leren zij wat de rol van de burger is en wat hun rechten zijn in een democratische samenleving. De raad van Kollumerland c.a. organiseert dit spel in samenwerking met Prodemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, uit Den Haag.

Wat houdt het spel Democracity in?

Het doel van het spel Democracity is om samen een stad te bouwen. Voor de inrichting van de stad richten de kinderen verschillende politieke partijen op. Samen vormen zij de volksvertegenwoordiging van een stad. Het is aan de leerlingen om democratisch te beslissen wat er in de stad gebouwd gaat worden. Zijn dat bedrijven? Of moet er juist veel ruimte komen voor groen? En liever een groot ziekenhuis of toch een middelbare school? Het budget is beperkt, dus er moet echt gekozen worden. Uiteindelijk wordt er een aantal beslissingen genomen en kan de stad worden gebouwd.

Het programma

Met Democracity zetten kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs de eerste stappen in het gemeentehuis. De klassen worden ontvangen in de raadzaal, waar het spel Democracity wordt gespeeld. De kinderen nemen plaats op de zetels van de raadsleden en vormen samen de volksvertegenwoordigers van een stad. Tijdens het spel ervaren ze dat overleg, argumentatie, meerderheid en consensus nodig zijn in een democratische samenleving. Na het spel kunnen ze vragen stellen aan raadsleden.

© Gemeente Kollumerland c.a.

Reacties